Lüzthøfts Passage

Skolens Værdigrundlag

Velkommen til et nyt skoleår

Indvielse af Lützhøfts Passage.

Borgmester Joy Mogensen indvier den nye passage mellem Lützhøfts Købmandsgård og Absalon skole.

Kom og vær med til indvielsen og oplev samtidig det hyggelige julemarked i købmandsgården, som har åbent 11-15.

Lützhøfts Passage skal være med til at skabe bedre sammenhæng mellem bymidten og Kildegården.
Projektet er lavet i samarbejde mellem ROMU, Absalon skole og Roskilde Kommune
.
Skolens værdigrundlag er beskrevet i dokumentet: Absalons Skole 2015.

Vores vision er denne:

Elever, der forlader Absalons Skole, skal være kendetegnet ved at være fagligt og socialt vidende og kompetente, nysgerrige, livsglade og optaget af at tage hånd om egen udvikling og andres velbefindende.

Du kan læse hele vores værdigrundlag her.

Velkommen til et nyt skoleår

Skoleåret startede med solskin og velkomst fra Kasper i skolegården.

I dette skoleår vil vi arbejde med tre fokusområder: 1) Feedback og vurdering, 2) Professionelle læringsfællesskaber og 3)Værdiafklaringsproces.

Vi kan også sige velkommen til en ny Sprogbørnehaveklasse, som er et kommunalt tilbud til børnehaveklasselever med særlige sprogvanskeligheder.

Og så kan vi glæde os til at få fornyet vores hjemkundskabs- og fysiklokaler i løbet af efteråret.

Du kan læse mere om dette og meget mere i Kasper Nyholms velkomstbrev til forældrene.

Featureuge

DM i sprog

Featureugen - 2016
Fra mandag den 3. oktober til fredag den 7.oktober organiserede vi undervisningen anderledes på Absalons Skole. Elever, pædagoger og lærere arbejdede sammen på tværs af årgange i værksteder, og temaet for featureugen var ”Forpligtigende fællesskaber”.
Der blev arbejdet med temaerne: "samfund og politik", ”Den gode pause”, ”Bevægelse med andre”, ”Redesign”, ”At leve sammen med naturen”, ”Generationer på tværs” og ”Teambuilding”. Eleverne fra 7. årgang arbejdede med musical hele ugen.
Ugen blev afsluttet med et Åbent hus arrangement fredag den 7.oktober kl.15.30- 17.30.

Elever fra 6. årgang, der arbejdede med "Generationer på tværs", har skrevet en artikel om deres oplevelser. Du kan læse deres artikel her.

Fransk holdet på 9. klasse har kvalificeret sig til finaledagen i DM i sprog.

Finaledagen afholdes på Marie Kruses Skole i Farum d. 24. november. DM i sprog er en national konkurrence for grundskoler, efterskoler og gymnasier i tysk, fransk og spansk.

Du kan læse mere her: http://dmisprog.eu/

Fra sidste skoleår har skolen været lektiefri. Og nu er der lavet en rapport over de erfaringer, vi har gjort i løbet af året. Det er både lærere, elever og forældre, der har deltaget i evalueringen af den lektiefri skole.

Eleverne er overvejende tilfredse med studietiden og deres udbytte. Blandt forældrene er der også udpræget støtte til princippet samtidig med, at mange mener, at hjemmearbejde bør være en del af skolegangen. Hos lærerne udtrykkes ønske om et mere nuanceret princip, således at der f.eks. kan gives større opgaver som hjemmearbejde i udskolingen.

Skolebestyrelsen vil nu arbejde med at revidere princippet om lektiefri skole. Du kan læse hele rapporten her.