Skolestart

Skolens værdier

Informationsaften for forældre til børn i kommende 0. klasse

Vi holder informationsaften tirsdag den 7. november kl. 19-21.
Mødet holdes i Absalons Sal - Benyt indgang G.
Samme dag vil der også være åbent hus i vores SFO.
Alle er velkomne til at kigge forbi i tidsrummet 18-19.

Du kan læse mere om skoleindskrivning på http://roskilde.dk/borger-familie-og-boern/skole/skoleindskrivning

Mandag d. 21.august blev vores nye skolegård endelig indviet. Borgmesteren kom og klippede den røde snor over. Mange forældre og venner af skolen kiggede forbi i løbet af dagen, hvor de både kunne se den nye skolegård i funktion og vores flotte nye faglokaler.

Og så var der selvfølgelig is til alle eleverne.

Kanal Roskilde har produceret et indslag om indvielsen, om de nye faglokaler og om regnskovsmaleriet. Du kan se indslaget her .

Du kan se en tegning af det færdige projekt her.

Skolens vision er beskrevet i dokumentet: Absalons Skole Vision og Mission.

Vores værdier er bygget op på fire områder:

• Venlighed og hjælpsomhed
  • Vi passer på vores skole
  • Tryghed og mod til at gå nye veje
  • Inddragelse og bestemmelse

Du kan læse hele vores værdigrundlag og hvordan vi udmønter det her.

De nye legevenner er oplært og har i siden først i september været i fuldt sving i pauserne. Der har været liv og glade dage i indskolingsskolegården, hvor de modige og hjælpsomme elever fra mel-lemtrinnet har været rundt og sætte lege i gang. Dejligt at vi har denne tradition på skolen, hvor store elever hjælper og guider små elever i deres lege.

Der er nedsat en arbejdsgruppe, som i dette skoleår skal arbejde med udvikling af udskolingen - med deltagelse af skolebestyrelsesrepræsentanter, udskolingslærere og ledelse. Arbejdsgruppen skal undersøge om vi med fordel kan gøre nogle ting anderledes, så udskolingen bliver et endnu bedre sted at være.

I Nyhedsbrevet kan du også læse om flexugen, naturfagsfestivalen, en udvidelse af vores læringscenter og om skolernes motionsdag

Læs Nyhedsbrevet her.

Koncert med ”Teenage Love”

D. 18 september var hele udskolingen til koncert med Teenage Love. Koncerten blev afholdt i de bedste rammer på Gimle, hvor lys og lyd og rum er med at give eleverne en super musikoplevelse.

Den transatlantiske duo Teenage Love består af amerikan­ske Katy Gunn (klassisk violinist og sanger) og dansk/svenske Anna Lidell (elektronisk musiker og sanger). Musikken er flabet elektronisk pop med skæve violintemaer og vokalharmonier og kombinerer effektfuldt elementer fra elektronisk og klassisk musik med iøre­faldende pop-melodik.

Fra sidste skoleår har skolen været lektiefri. Og nu er der lavet en rapport over de erfaringer, vi har gjort i løbet af året. Det er både lærere, elever og forældre, der har deltaget i evalueringen af den lektiefri skole.

Eleverne er overvejende tilfredse med studietiden og deres udbytte. Blandt forældrene er der også udpræget støtte til princippet samtidig med, at mange mener, at hjemmearbejde bør være en del af skolegangen. Hos lærerne udtrykkes ønske om et mere nuanceret princip, således at der f.eks. kan gives større opgaver som hjemmearbejde i udskolingen.

Skolebestyrelsen vil nu arbejde med at revidere princippet om lektiefri skole. Du kan læse hele rapporten her.