Skolestart

Skolens værdier

Kære forældre

Jeg håber I har haft en dejlig ferie og jeres børn glæder sig til at starte i skole. Vi glæder os til at tage imod.
Som meldt ud umiddelbart før sommerferien er rammen for første skoledag som følger:

Første skoledag er torsdag d. 10. august kl. 8.00 for alle 1.-9. klasser. De første 2 lektioner er sammen med klasselæreren, hvorefter det er almindeligt skema. Skemaerne vil kunne ses på elev- og forældreintra.

De kommende 0. klasser møder også torsdag d. 10. august kl. 9.00 i lilleskolens gård ved indgangen til lilleskolen. Skoledagen slutter kl. 11.00 for 0. klasserne. Der er normal SFO åbent både før og efter skoledagen.

Kasper

Håndværkerne fra Elverdal har arbejdet med den nye skolegård hele sommeren - og NU skal den indvies. I samme omgang vil vi indvie vores nyrenoverede naturfags- og madkundskabslokaler.

Mandag d. 21. august kl. 14.45-16.15 indvies Absalons Torv officielt. Borgmester Joy Mogensen kommer forbi, og der vil være forskellige aktiviteter inde og ude.

Alle er velkomne til indvielsen. Du kan læse hele invitationen her.

Du kan se en tegning af det færdige projekt her.

Skolens vision er beskrevet i dokumentet: Absalons Skole Vision og Mission.

Vores værdier er bygget op på fire områder:

• Venlighed og hjælpsomhed
  • Vi passer på vores skole
  • Tryghed og mod til at gå nye veje
  • Inddragelse og bestemmelse

Du kan læse hele vores værdigrundlag og hvordan vi udmønter det her.

Regnskovsmaleri

I løbet af sommeren har alle skolens udearealer fået et løft. Vores nye skolegård "Absalons Torv" indvies d. 21/8. Men også legepladsen bag Lilleskolen har fået en kærlig hånd af SFO-personalet i løbet af sommeferien.

I Nyhedsbrevet kan du også læse om skolens tre fokusområder: Værdigrundlag - Professionelle læringsfællesskaber - Feedback og vurdering, samt om skolens arbejde med kortere skoledage og to-voksenordning.

Læs Nyhedsbrevet her.

10222 kr til at redde orangutanger og frede regnskov

7.a overrakte 5111 kr til hver af organisationerne Red Orangutangen og Verdens Skove ved ferniseringen på det flotte regnskovsmaleri. Tak til alle der har tegnet flotte tegninger, købt kager og på anden måde støttet indsamlingen.

Fra sidste skoleår har skolen været lektiefri. Og nu er der lavet en rapport over de erfaringer, vi har gjort i løbet af året. Det er både lærere, elever og forældre, der har deltaget i evalueringen af den lektiefri skole.

Eleverne er overvejende tilfredse med studietiden og deres udbytte. Blandt forældrene er der også udpræget støtte til princippet samtidig med, at mange mener, at hjemmearbejde bør være en del af skolegangen. Hos lærerne udtrykkes ønske om et mere nuanceret princip, således at der f.eks. kan gives større opgaver som hjemmearbejde i udskolingen.

Skolebestyrelsen vil nu arbejde med at revidere princippet om lektiefri skole. Du kan læse hele rapporten her.